Màrqueting solidari amb sabó personalitzat

Índex de continguts:

Sabó personalitzat amb objectius solidaris

El mes de gener d’aquest 2020 l’empresa de cosmètica Lush va posar en marxa una campanya comercial utilitzant sabó personalitzat per a recaptar fons per a una bona causa. 

Els incendis que van arrasar Austràlia l’octubre del 2019 va ser l’incident que va fer néixer aquesta campanya per a donar suport als animals salvatges i a la reforestació. Les estimacions realitzades pels experts indiquen que durant els incendis, una superfície superior a deu milions d’hectàrees va quedar cremada i van morir milers de milions d’ocells, rèptils i mamífers.

En declaracions de Hilary Jones, responsable d’ètica de Lush, explicava el següent: 

Tant els clients com els treballadors preguntaven sobre què podien fer per proporcionar ajuda in-situ. Així doncs, vam decidir crear un producte de donació per tal de recaptar fons per a mesures d’emergència.

Personalització del sabó solidari 

A partir d’un dels seus sabons estrella (l’Outback Mate), van decidir personalitzar-lo en forma de Koala i posar-ne a la venda 50.000 unitats amb el nom de “All the Wild Things” (Totes les coses salvatges). 

Es van tenir en compte 3 punts a l’hora de fabricar el sabó personalitzat per a relacionar-lo amb els Koales:

  1. La forma del sabó

Fent un motlle específic, es va utilitzar el Koala com a símbol de la crisi viscuda.

  1. Els ingredients del sabó

Tenint en compte que l’aliment principal dels Koales són les fulles d’eucaliptus, l’ingredient principal d’aquest sabó personalitzat és l’eucaliptus juntament amb la llimona.

  1. El nombre d’unitats

Inicialment es van posar a la venda 50.000 unitats en representació del nombre de Koales que s’estima que hi ha a Austràlia (La Fundació Australiana del Koala indica que no n’hi ha més de 80.000). 

Aquest punt va rebre algunes crítiques dels consumidors, ja que les unitats es van exhaurir de seguida i molts compradors volien continuar participant en la campanya d’ajuda. Tot i tractar-se d’una edició limitada els responsables van poder recuperar 900 unitats de sobrants i també les van posar a la venda. 

Cal assenyalar que Lush és una companyia molt compromesa activament amb causes relacionades amb els drets dels animals, els drets humans i la protecció ambiental. I tenen un sabó, el Charity Pot, la venda del qual es destina íntegrament a associacions i ONG locals amb causes com les que defensen. 

Campanya de màrqueting solidari amb sabó personalitzat

El primer llançament es va fer a Alemanya a finals de gener i les existències de la botiga on-line es van acabar en 3 hores. En total, es va aconseguir recaptar 160.000 € entre les vendes fetes a Europa i el Japó. Amb aquests ingressos Lush va fundar el Bush Animal Fund, per a que les organitzacions australianes que ajuden a la protecció dels animals salvatges i la restauració del seu hàbitat natural puguin sol·licitar ajudes. 

Aquests diners s’han utilitzat en tasques com ara la instal·lació de punts d’aigua i d’alimentació, per a comprar materials de primers auxilis o per pagar factures dels veterinaris involucrats en el salvament d’animals. 

Fent una bona feina, la marca de cosmètica ha aconseguit fer una campanya de màrqueting solidari, vinculada a la seva Responsabilitat Social Corporativa. 

L’empresa ha aportat el seu coneixement, mà d’obra i logística. I els consumidors han aportat els diners amb la compra i la difusió a les xarxes socials. 

No és casualitat que Lush tirés endavant aquesta campanya de Protecció Mediambiental, ja que, si llegeixes el seu codi ètic, pots veure que tenen una sèrie de principis que els fan treballar per a tenir uns estàndards d’ètica molt alts. Entre altres elements importants, els seus productes no es proven en animals (ni accepten proveïdors que ho facin) i s’envasen de forma ecològica i minimitzant el packaging fins a la mínima expressió.

Si t'ha agradat l'article, pots compartir-lo